060 53 53 53
Magazin online / Suport clienți
Luni-Vineri: 8:00 – 18:00 Sâmbătă: 8:00 – 16:00
online@volta.md Mai multe contacte

Cum să alegi cel mai bun generator electric pentru gospodăria ta?

Astăzi e greu să ne imaginăm viața fără electricitate, necesitatea vitală în toate activitățile vieții, mai ales când ai o gospodărie mare. Ca să eviți situațiile neplăcute din cauza deconectărilor neplanificate, ai nevoie de un generator. Generatoarele electrice sunt echipamente ce produc energie electrică atunci, când nu există acces la rețea sau pot servi drept sursă de rezervă, când energia electrică de la furnizor nu mai este disponibilă. Pe piață există diverse tipuri și modele de generatoare, de la categoria industrial (folosite pentru afacerile mari) până la cea de uz casnic (care se vor integra perfect în orice gospodărie). 

La VOLTA, partenerul Microinvest, poți să-ți alegi generatorul potrivit, la cele mai avantajoase prețuri, cu garanția calității și durabilității. Și pentru că știm că alegerea oricărui echipament poate fi destul de dificilă, dacă nu cunoști principalele criterii tehnice și funcționale, împreună cu echipa Volta am decis să aflăm mai multe despre generatoare, tipuri și varietăți. 

Cum funcționează generatoarele? Recomandări în alegere de la VOLTA și Microinvest.

În esență, generatorul este un motor electric, dar care funcționează în sens invers. Acesta transformă energia mecanică în energie electrică, prin inducție magnetică, forțând electronii din sursă sa treacă în circuit electric. Toate generatoarele au la bază două componente principale: un motor termic (pe benzină, gaz sau Diesel) și un alternator, care este partea electrică a generatorului. Generatoarele de benzină au un nivel scăzut de zgomot, sunt ușor de utilizat și de întreținut

Cel mai practic și popular model de generatoare sunt cele portabile, ușor de transportat și utilizat. Generatoarele electrice portabile pot fi folosite atât în gospodărie, cât și în lucrările de construcții pentru alimentarea echipamentelor utilizate pe șantier. Sunt compacte, ocupă puțin spațiu, fapt ce le face perfecte pentru utilizarea drept instalații de rezervă, în cazul penelor de curent. În plus, acestea pot funcționa fără dificultăți o perioadă lungă de timp, cu o eficiență ridicată. 

Atunci când alegi un generator, în primul rând, este necesar:

  • Să stabilești scopul de utilizare și necesitățile individuale (uz casnic sau profesional)
  • Să cunoști regimul de lucru (8 ore/zi sau mai mult)
  • Să calculezi puterea maximă de consum
  • Să stabilești tipul energiei de care ai nevoie 230V (monofazată) sau 380V (trifazată)
  • Să cunoști condițiile de funcționare ale generatorului. 

De asemenea, îți recomandăm să iei în considerare următoarele criterii tehnice:

  • Tipul de motor termic, capacitatea cilindrică și puterea lui 
  • Tipul de combustibil utilizat și consumul
  • Modalitățile de pornire (pornire manuală cu sfoară sau starter electric la cheie)
  • Tipul de energie și tensiunea generată 220/380V 
  • Puterea furnizată de generator
  • Nivelul zgomotului
  • Sistemul de comandă
  • Greutatea

IMPORTANT. La alegerea unui generator este important să ții cont și de tipul consumatorilor de energie electrică, adică echipamentele pe care le vei folosi. Acestea pot fi de 2 tipuri: rezistive și inductive.

  1. Consumatorii rezistivi sunt echipamentele care în timpul conectării nu consumă mai multă energie electrică decât în regimul nominal de funcționare. Aici se include caloriferele și plitele electrice, becurile cu filament, cuptoarele cu microunde, reșourile electrice etc.
  2. Consumatorii inductivi sunt echipamentele care în timpul pornirii, consumă mai multă energie electrică decât nominal de funcționare. Din această categorie face parte: frigiderul, aparatul de aer condiționat, mașina de spălat rufe, hidroforul, pompa de apă, sculele electrice ș.a.)

În acest caz, puterea care trebuie să o furnizeze generatorul trebuie să acopere energia consumată la pornire și trebuie aleasă corectă. De exemplu: pentru a alimenta un hidrofor de 1100W, generatorul va trebui sa aibă o putere de cel puțin 2,5 ori mai mare decât puterea nominală a hidroforului, adică să aibă o putere de minimum 1100Wx2,5=2750W + 30% (825W), pentru a nu fi suprasolicitat generatorul. Astfel, cea mai bună alegere va fi un generator cu o putere mai mare de 3600W.

Datorită gamei bogate de generatoare disponibile la VOLTA, alegerea modelului de care ai nevoie, este mult mai ușoară! În plus, clienții VOLTA, pot beneficia de o ofertă specială, în parteneriat cu Microinvest: achitarea în rate, cu dobânda 0%, pe o perioadă de 10 luni. 
Echipat cu un generator electric, uiți de stres și griji din cauza penelor de curent. 
__________________________________________
Exemplu de calculare a creditului cu rata dobânzii 0%, fără comisioane suplimentare
Pentru un credit cu suma totală de 18 000 de lei, pe o perioadă de 6 luni, suma lunară spre achitare va fi de 3000 de lei. Astfel, în final, vei achita 18 000 de lei, fără plăți suplimentare. În acest caz, DAE constituie 0%.
Reține, creditul se acordă pe o perioadă stabilită și presupune obligația de plată.
 

Generatoare electrice